Rozhovor s Vojtou Šoupalem

31.07.2017 17:22

Vojto mohl by ses našim fanouškům trochu představit?

Je mi 25 let a pocházím z Náměště na Hané. Letos jsem úspěšně dostudoval vysokou školu zaměřenou na matematiku a výpočetní techniku. Momentálně pracuji v Prostějově. S fotbalem jsem začal v Náměšti na Hané, odkud si mě jako benjamínka vyhlédla Sigma Olomouc. Zde jsem jako levý krajní obránce strávil své fotbalové mládí. Sigmu jsem opustil v 15 letech a stal se ze mne útočník v mateřské Náměšti. Tento post mi zůstal až do dneška. V posledních pár letech jsem prošel přípravou mnoha klubů - Litovel, Valašské Meziříčí, Nové Sady, Lutín. S přestupem to však vyšlo (i vinou zranění) až teď. 

 

Měl jsi ještě jiné nabídky? A pokud ano proč sis vybral právě Lutín?

Nabídek se mi nakonec z okolí sešlo víc. Ale už dopředu bylo jasné, že pokud z Náměště odejdu, tak to bude do Lutína, kde jsem mohl ještě jako hráč Náměště absolvovat celou zimní přípravu a poznat vedení, trenéry a hráče.

 

Jaké jsou tvoje dojmy z prvního přípravného zápasu s divizními Hranicemi?

Prvního zápasu jsem se trošku bál, protože jsem se cítil hned po prvních dvou trénincích dost unavený. Navíc pro mě se jednalo o soupeře, který hraje o dvě soutěže výš než soupeři Náměště v 1.A třídě. Tempo zápasu je mnohem rychlejší, na všechno je méně času, ale věřím, že si postupem času zvyknu. Výsledek 2:3 proti diviznímu soupeři není ostudou a tak hodnotím zápas kladně.

 

Jsi považován za střelce, máš nějaký osobní cíl kolik branek bys chtěl v sezoně vstřelit?

Bude hodně záležet na tom jakou budu mít pozici v týmu a jak kvalitní budou soupeři oproti týmům v 1.A třídě. Rád bych vstřelil alespoň deset branek, ale pokud se to nepovede a my budeme vyhrávat, tak mi to nebude vadit :) .