Rozhovor s novým trenérem Davidem Rojkou

22.02.2018 15:44

Davide po odchodu trenéra Keluce do Hněvotína jste se stal v půlce soutěže v Lutíně hlavním trenérem. Rozhodoval jste se dlouho, zda funkci přijmout? Jde přeci jen o Vaši první trenérskou štaci a hned k vedoucímu týmu Krajského přeboru?

Byl jsem rád, že mě vedení Lutína oslovilo na pozici hlavního trenéra, rozhodl jsem se okamžitě. Je to pro mě velká výzva a hrozně se na tu práci těším.

 

Slyšel jsem, že se ucházíte o studium trenérské licence A. Máte do budoucna nějaké ambice, na jaké úrovni byste chtěl trénovat?

Chtěl bych jít postupnými kroky. Hlavně tady v Lutíně získat potřebné trenérské zkušenosti, které jsou důležité ve vývoji každého trenéra. Pote se v příštím roce úspěšné dostat na trenérské studium "A" licence. A potom se uvidí co dál.

 

Zpátky k Lutínu, byl jste sice pouze na pozici asistenta, ale i tak. Jak hodnotíte lutínský podzim v Krajském přeboru? Lze vyzdvihnout některé individuality?

Hlavně jsem se vrátil po delší odmlce zpátky k fotbalu. Pozice hráče je úplně něco jiného než trenérský post. To už jsem poznal. Něco jsem ve fotbale zažil a jsem raád, že jsem ty moje zkušenosti mohl tady klukům předat. Našim cílem bylo skončit do 3. místa. Takže s umístěním i s předvedenou hrou panuje velká spokojenost. Hlavni teď je se dobře připravit na jarní část soutěže. Jsme první, takže ten tlak na nás bude vetší a všichni soupeři se nás budou chtít vytáhnout. Nějaké individuality v týmu máme, ale hlavni podíl na umístěni má samozřejmě cely tým.

 

Předpokládáte po úspěšném podzimu nějaké odchody nebo plánujete naopak nějaké posílení mužstva?

Podle mých informaci by měl odejit pouze Kuba Šlajs. Co se týká posílení tymu, tak doufám, že se podaří dotáhnout jeden příchod, o který jsme se pokoušeli již v minulém roce. Je to rychlostní typ hráče a hodně by nám pomohl v útočné fázi. Jméno zatím prozrazovat nebudu. Jinak o dalším posílení neuvažujeme.

 

Jak bude vypadat zimní příprava?

Zimní přípravu zahájíme 31.1.2018. Trvat bude přibližně 8 týdnů. Máme tam 6 přátelských utkání s kvalitními soupeři převážně z divize. První mistrovsky zapas sehrajeme 24.3.2018 v Dubicku.

 

Před sezonou si trenér Keluc dal za cíl umístění do třetího místa, změnili se nějak cíle klubu?

Jiný cíl než soutěž vyhrát mít ani nemůžeme. Doufám, že se nám to podaří. A v létě se uvidí co dál. Teď je na nějaké prognózy ještě brzo.

 

Na podzim jste do některých zápasů naskakoval jako žolík, budete i nadále naskakovat?

Po 7 letech jsem nastoupil k soutěžním zápasům, ale na delší časový úsek to není. Zdravotní stav mi to bohužel neumožnuje. Doufám, že už nastupovat nebudu muset.(smích)